De Naive

Performance art (utførelse, oppfyllelse, prestasjon, verk, forestilling…) er en uttrykksform innen billedkunsten. Begrepet slik det er brukt i kunstnerisk sammenheng betegner generelt et billedkunstverk som har utstrekning i tid og rom, og som i tillegg utføres av billedkunstner/personer på stedet, etter kunstnerens idé. En performance kan inneholde elementer fra andre kunstformer som musikk, teater, dans eller litteratur, men skiller seg gjerne fra disse idet den ikke viser frem hendelser som illusjoner, men presenterer virkelige hendelser som kunst.

Den spesielle i denne kunstformen er at den funker umiddelbart og trenges ikke noe material eller ekstras, bare menneskekroppen og sine funksjoner som stemmen, bevegelsene og så videre. Det hever spennende spørsmål om kunstneren og verket:

Hvor begynner verket og hvor begynner kunstneren? Hva er forskjellen mellom de to uansett?

Har man et kunstverk som et bilde, låt eller skulptur kan man sikkert se og si at det ene er verket og personen som lagde det eller utviklet konseptet bak det kan kalles kunstneren. Det er så å si en trennlinie mellom verket og mennesken. Men i en perfomance blandes alt sammen, kunstere, rekvisitter, presentasjon, innhold og så videre. Hvem som bestemmer når en aksjon er kunst eller ikke er de utførende (kunstnere) selv.

På Instagram finnes en trio som kaller seg De Naive som består av Harald Beharie, Julie Moviken og Charlott Utzig og danser på Oslos gater.

I kjappe videoer kan man se de tre bevege seg på uvanlige måter eller animere folk å klappe eller danse med dem i park, fontene og cafe. Folk reagerer overrasket, litt flau og moret. Unge mennesker som De Naive gjør en fantastsik bidrag til offentlige, frie kunst og inspirerer å tenke over samfunnet på en ny måte. Uten ord stilles spørsmål om strenge normer for hvilken oppførsel som er innafor i det offentlige rom.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70